Ziggo

Ziggo is in Nederland de grootste aanbieder van televisie en internet via de kabel. Deze grote kabelinternet aanbieder is ontstaan na een fusie tussen Multikabel, @Home en Casema.

Naast de grootste aanbieder van televisie via het kabelnetwerk is Ziggo ook de grootste kabelinternet provider van Nederland met meer dan één miljoen abonnees. Ook zijn er maar dan één miljoen abonnees voor digitale televisie via Ziggo.

Op de Nederlandse markt is alleen UPC nog een concurrent als we kijken naar de techniek. Maar qua dekking zijn UPC en Ziggo geen concurrenten van elkaar, beiden hebben een eigen, ander, kabelnetwerk.

Ziggo en UPC Nederland zijn overgebleven als de enige twee grote spelers op de kabelmarkt in Nederland. Voor KPN is Ziggo wel een grote concurrent, ze zijn actief in dezelfde gebieden en bieden nagenoeg identieke producten aan voor breedbandinternet, digitale televisie, digitale telefonie of een combinatie hiervan (triple play).

Het imago van Ziggo heeft lange tijd schade opgelopen door de nasleep van de fusie. Veel abonnees waren gefrustreerd door de slechte informatievoorziening en niet werkende diensten. Na bemiddeling van de Consumentenbond en het televisieprogramma Kassa van de Vara lijkt Ziggo al haar zaken weer op orde te hebben. Ziggo won in 2011 de Gouden Steeksleutel Award uitgegeven door Tweakers.net voor de tweede keer op rij. Internetkenners in Nederland benoemden Ziggo tot de beste internet provider.

Helpdesk van Ziggo
Ziggo
Postbus 43048
3540 AA Utrecht
0900 1884
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur
Za t/m zo: 09.00 – 22.00 uur

Ervaringen
Er zijn 144 ervaringen over Ziggo met een gemiddeld cijfer van 6,2.

Populairste producten

  Dienst
Maand
Jaar
 
Kabelinternet
34,95
*
516,30
»
Digitale televisie
34,95
*
516,30
»

Nieuws