Nieuws

Vanaf 2007 verslaat Internet & ADSL de ontwikkelingen op de Nederlandse en Europese internetmarkt, noviteiten op het gebied van digitale diensten en meer.

Ons nieuws wordt dagelijks bijgewerkt door het Internet & ADSL team. Heeft u vragen of suggesties voor ons nieuws, aarzel niet om contact met ons redactionele team op te nemen. In ons archief, welke teruggaat tot 2007, treft u alle ontwikkelingen op de Nederlandse internetmarkt. Bent u opzoek naar nieuws per provider, bekijk dan de specifieke provider pagina's.

April 2017
 • Aanleg glasvezel buitengebied Gelderse Vallei Midden (26-04-2017)
  Snel internet voor het buitengebied van Gelderse Vallei Middel is een stap dichterbij na ondertekening van een glasvezel convenant tussen de diverse gemeentes en aanbieder CIF.

 • KPN ziet groei aantal breedbandklanten Q1 2017 (26-04-2017)
  KPN lijkt het tijd van het dalende aantal breedbandklanten te hebben gekeerd. Na 4 kwartalen van afname, nam in het eerst kwartaal van dit jaar het aantal breedbandklanten met zo’n 12.000 toe.

 • Terneuzen stimuleert snel internet middels subsidie (24-04-2017)
  Voor de subsidiëring van breedband internet heeft de Zeeuwse gemeente Terneuzen een bedrag van 24.000 euro vrij gemaakt voor haar inwoners. De gemeente sluit zich bovendien aan bij het plan van de provincie.

 • Xs4all verhoogt snelheden en tarieven internet (20-04-2017)
  Xs4all gaat de snelheden en tarieven van zijn internetpakketten verhogen. Dat maakte de provider bekend op zijn website.

 • Glasvezel in EU: 137 miljard euro (19-04-2017)
  Glasvezel aanleggen in alle 28 lidstaten van de EU kan voor slechts 137 miljard euro. Dat stelt belangenorganisatie FTTH Council Europe naar aanleiding van een onderzoek.

 • Grondlegger internet Robert Taylor overleden (17-04-2017)
  Robert Taylor, bekend als een van de grondleggers van het internet, is donderdag 13 april op vijfentachtige jarige leeftijd aan de gevolgen van Parkinson overleden.

 • Quad play groeit binnen bloeiende multiplay markt (13-04-2017)
  Steeds vaker worden diensten als televisie, vaste telefonie, breedband en/of mobiele telefonie afgesloten bij dezelfde provider. Dat is terug te zien in de cijfers van het Dutch Consumer Multiplay Market rapport.

 • Ziggo en Ajax breiden samenwerking verder uit (13-04-2017)
  Internetprovider Ziggo en voetbalclub Ajax breiden hun samenwerking uit. Naast hoofdsponsor van de Eredivisieclub is de kabelaanbieder vanaf nu ook sponsor van het eSports team van Ajax.

 • Ziggo-klanten melden verbindingsproblemen Google-diensten (12-04-2017)
  Ziggo-klanten maken melding van problemen met Google-diensten die vooral betrekking lijken te hebben op de bereikbaarheid van YouTube of de zoekmachine zelf. De internetprovider is daarom gestart met een onderzoek.

 • Online.nl verhoogt prijzen internetabonnement (06-04-2017)
  Provider Online.nl voert een forse prijsverhoging door voor alle internetabonnementen. Het goedkoopste abonnement zal met zo’n 25 procent stijgen. De prijzen voor de combinatiepakketten blijven hetzelfde.

 • Breedbandmarkt blijft groeien (04-04-2017)
  De Nederlandse breedbandmarkt is in 2016 gegroeid met 2,6 procent. Vooral het aantal glasvezelaansluitingen steeg vorig jaar significant.

 • Ziggo en KPN kampten met storing (02-04-2017)
  KPN en Ziggo-klanten hebben het afgelopen weekend te maken gehad met internetstoringen. Diverse gebruikers melden vrijdag en zondag problemen met het internet bij beide providers.

Maart 2017 Februari 2017
 • Ziggo kampt tweemaal met storing (27-02-2017)
  Ziggo heeft het afgelopen weekend tot twee keer toe last gehad van een grote storing. Veel klanten van de internetprovider klaagden over een trage verbinding, terwijl anderen helemaal geen internetverbinding hadden. Ook de klantenservice van Ziggo was door de storing moeilijk bereikbaar.

 • Interesse glasvezel neemt toe (22-02-2017)
  DSL-klanten van Tele2 zijn minder geïnteresseerd in glasvezel dan klanten van concurrerende internetproviders. Dat is gebleken uit het Telecompaper Consumer Panel.

 • Klantenservice Online.nl verbetert bereikbaarheid (20-02-2017)
  Internetprovider Online.nl heeft maatregelen genomen om de klantenservice flink te verbeteren. Onder meer het gesprekstarief voor het bellen naar de klantenservice van Online.nl komt te vervallen.

 • T-Mobile lanceert nieuwe pakketten T-Mobile Thuis (15-02-2017)
  T-Mobile heeft het T-Mobile Thuis-aanbod bekend gemaakt. Vooralsnog heeft de provider enkel de naam gewijzigd en blijft het aanbod inclusief prijzen en promoties ongewijzigd.

 • Traditionele aanbieders van vaste diensten krijgen het zwaar met komst 5G-netwerk (13-02-2017)
  Het 5G-netwerk zorgt voor opschudding in de tv-markt. Traditionele aanbieders die enkel vaste diensten aanbieden zullen het in de toekomst zwaarder gaan krijgen.

 • Subsidie voor sneller internet buitengebied Schouwen-Duiveland (08-02-2017)
  Vijfhonderd huishoudens in het buitengebied van Schouwen-Duivenland ontvangen subsidie om zich aan te laten sluiten op snel internet.

 • KPN ziet groei in quad-play abonnees (02-02-2017)
  KPN zag het aantal quad-play klanten in het laatste kwartaal van 2016 stijgen. Dit maakte de provider tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers bekend.

Januari 2017
 • KPN start proef snel internet buitengebied Gelderland (30-01-2017)
  KPN gaat een proef starten waarbij een nieuwe technologie wordt getest. Deze nieuwe technologie zou de bandbreedte van het internet voor bewoners in buitengebieden een flinke boost moeten geven.

 • Speciale subsidie voor aanleg internet scholen (26-01-2017)
  Voor de aanleg van kabel of glasvezel kunnen scholen vanaf dit jaar bij de Nederlandse overheid subsidie krijgen. Van de kosten die gemaakt moeten worden voor het aanleggen van de verbinding vergoedt de overheid de helft.

 • Ziggo werkt niet mee aan waarschuwen illegale downloaders (18-01-2017)
  Provider Ziggo zegt niet mee te willen werken aan het versturen van waarschuwingen naar personen die illegaal downloaden. Het versturen van dit soort waarschuwingen is een idee van Stichting Brein.

 • Gemeente vindt coaxkabel in Hengelo snel genoeg (11-01-2017)
  Snel internet via een ouderwetse coaxkabel in Henglo is nog prima mogelijk. Dat stelt het college van Burgemeesters en Wethouders. Daarmee reageert de gemeente op de gestagneerde glasvezelplannen van KPN.

 • KPN stopt met aanleg glasvezel Eindhoven (02-01-2017)
  KPN gaat het resterende deel van Eindhoven aansluiten op VDSL in plaats van glasvezel. Dat heeft de provider aan de gemeente laten weten.

De nieuwsberichten van voorgaande jaren zijn per jaar gearchiveerd in onderstaande archieven: