5 tips om je Wi-Fi signaal te versterken

Steeds meer apparaten in huis maken gebruik van (draadloos) internet. Het Internet of Thing (IoT), zoals dit ook weleens wordt genoemd, wordt steeds omvangrijker en er is niets zo vervelend wanneer het Wi-Fi signaal daarbij wegvalt. Daarom zetten wij een aantal tips voor u op een rij!

Tips voor het verbeteren van het draadloos internet
Tips voor het verbeteren van het draadloos internet

1. Verplaats de router. De beste plek voor een router is vrijstaand en zo hoog mogelijk. Helaas lukt dit niet altijd, omdat steeds vaker de router ingebouwd zit in het modem.
2. Is de software van de router up to date? Controleer dit maar eens, zo niet, dan kan dit weleens de oorzaak zijn. Met een update zou het probleem zo opgelost moeten zijn!
3. Plaats een router nooit in de buurt van apparaten die zelf radiogolven produceren zoals een magnetron. Dit zorgt namelijk voor een verstoring van het signaal!
4. Kies het minst gebruikte kanaal. Veel routers maken gebruik van hetzelfde kanaal, namelijk 6. Grote kans dat uw buren links, rechts en aan de overkant op hetzelfde kanaal zitten i.p.v. op de andere 12. Kies voor een ander kanaal en profiteer mogelijk van een beter signaal.
5. Verplaats de router. Maar dan de juiste kant op. Wanneer de router naar buiten gericht staat, zal het signaal binnen minder zijn.

Helpen bovenstaande tips nog niet? Dan kan een Wi-Fi versterker een oplossing bieden. Deze kan je gewoon in de winkel kopen of via uw provider. Zelf maken kan natuurlijk ook… Bijvoorbeeld met een blikje. Hoe? Nou zo:

Benodigdheden:
- Frisdrank- of bierblik
- Schaar of stanleymesje

Hoe werkt het?

- Haal het lipje van het blikje af.
- Verwijder de onderkant van het blikje.
- Verwijder ook de bovenkant, maar laat een centimeter of 3 à 4 zitten.
- Knip het blikje van boven tot onder open en buig het metaal in de vorm van een radar.
- Plaats vervolgens dit om de antenne van uw router. Voilà! Uw Wi-Fi versterker is klaar.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 08 november 2017.