UPC en Ziggo werken mogelijk samen voor mobiel internet

Uit een onderzoek van Webwereld blijkt dat UPC en Ziggo zeer waarschijnlijk willen samenwerken en Wimax, mobiel internet, tezamen willen gaan aanbieden.

UPC en Ziggo samen in mobiel internet.
UPC en Ziggo samen in mobiel internet.

Naast partijen als KPN, Vodafone en T-Mobile blijken nu ook Ziggo tezamen met UPC interesse te hebben voor de Wimax-licenties die de Nederlandse overheid gaat veilen. Normalerwijs is het niet bekend wie meedoet in een veiling maar door een recente rechtzaak kwam aan het licht dat UPC tezamen met Ziggo een bedrijf heeft opgericht; Ziggo 4 BV.

De Wimax-licenties dienen ook beschikbaar te komen voor nieuwkomers op de markt, dus gevestigde spelers kunnen niet het gehele spectrum bemachtigen door vooraf vastgestelde regels. Voor UPC en Ziggo een uitgelezen kans om te profiteren van de mogelijkheden van sneller mobiel internet, want Wimax wordt gezien als de opvolger van UMTS met 2,6 Ghz-band.

De markt voor mobiele internet is een opkomende markt doordat consumenten internet tegenwoordig overal verwachten, niet in de laatste plaats om locatie onafhankelijk te kunnen telewerken.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 16 april 2010.