iTV Online nieuwe dienst van KPN

KPN gaat per 15 september iTV online introduceren. Met deze nieuwe dienst wordt het voor klanten mogelijk televisie te kijken via de iPad of laptop.

KPN komt met iTV Online
KPN komt met iTV Online

Telecomprovider KPN start volgende maand met tv-streams naar computers en tablets, alleen voor zijn eigen klanten. Hiermee breidt KPN zijn Interactieve TV dienst uit met nieuwe functies. Het aanbod zal bestaan uit 20 tv-zenders, live-tv pauzeren, films uit de videotheek bestellen en ‘on demand’ uitzendingen terugkijken. De tv-streams zijn gratis voor KPN-klanten. Het instellen van opnames werkt alleen voor klanten met een 'Opnemen Pakket'.

De tv-beelden kunnen enkel via de eigen internetaansluiting thuis worden bekeken. Het is dus niet mogelijk om via een ander netwerk hiernaar te kijken. De beelden worden via Wi-Fi verspreid in en om het huis. Momenteel zit er nog verschil tussen de interactieve mogelijkheden op de laptop en de iPad, maar KPN heeft het streven dit verschil snel op te heffen. iTV online is op de iPad te gebruiken door de KPN Interactieve TV Online app uit de App Store te downloaden. Deze applicatie kan vanaf 15 september worden gedownload. KPN wil tevens met een Android-app en een mobiele versie komen om meer apparaten te bereiken. Volgend jaar komt iTV Online ook beschikbaar voor klanten van XS4All en Telfort.

Het beschikbare aanbod aan live-zenders zal onder meer bestaan uit publieke zenders, zoals de RTL- en SBS-kanalen, National Geographic, CNN, 13street en BBC World. Volgens KPN komen er binnenkort meer zenders beschikbaar. De provider is namelijk nog bezig met Eredivisie Live, dat zelf ook al een online abonnement verkoopt.

Concurrent Ziggo is ook hard aan de weg aan het timmeren om tv-zenders naar de iPad te streamen voor zijn klanten. Mogelijk zal Ziggo deze dienst in het najaar gaan aanbieden. UPC geeft klanten al de mogelijkheid om op afstand opnames in te stellen maar daadwerkelijk tv kijken is nog niet mogelijk. Ook nieuwkomer op de Nederlandse televisiemarkt Vodafone zegt een soortgelijke dienst te willen gaan aanbieden.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 24 augustus 2011.