Amsterdam heeft niet langer snelste internet

Almere en Amsterdam beschikken niet langer over het snelste internet in Nederland. De top 3 van snelste internetsteden bestaat momenteel uit Enschede, Tilburg en Apeldoorn.

Amsterdam heeft niet langer snelste internet
Amsterdam heeft niet langer snelste internet

Uit metingen van iPingTest.com in alle grote steden (minimaal 100.000 inwoners) van Nederland blijkt dat Amstedam niet langer de nummer 1 is. In mei stond Amsterdam nog bovenaan de lijst van snelste internetsteden, maar zakt nu terug naar de vierde plaats, met een snelheid van 15.59 Megabit per seconde (Mbps). Almere, de nummer twee in mei, is in juni gedaald naar een 6e plaats.

De nummer een in juni is Enschede met een snelheid van 17,96 Mbps. Tilburg en Apeldoorn volgen op een tweede en derde plaats met snelheden van respectievelijk 16,59 Mbps en 16.07 Mbps. Opvallend is dat grote steden zoals Den Haag en Rotterdam relatief slecht presteren. Den Haag komt uit op een 13e positie, Rotterdam doet het met een 10e plaats iets beter.

Uit de cijfers over de prestaties van providers blijkt dat XS4ALL, KPN en Vodafone minder dan gemiddeld presteren als het om de internetsnelheid gaat. UPC staat bovenaan met een snelheid van 27,04 Mbps, gevolgd door Ziggo en Solcon met beiden 19,64 Mbps. XS4ALL, KPN en Vodafone staan respectievelijk op plaats 15, 16 en 17 in de top 18 snelste internetproviders.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 13 juli 2010.