Ziggo kampt met storing in Noord Brabant

Ziggo kampt sinds dinsdagmiddag met een storing in de provincie Noord Brabant. Ziggo-klanten klagen over trage internetverbindingen en net als in april lijken vooral de verbindingen met Google-diensten trager te zijn.

Ziggo kampt met storing in Noord-Brabant
Ziggo kampt met storing in Noord-Brabant

Op diverse media klagen Ziggo-klanten over problemen met traag internet. De problemen lijken zich voornamelijk rondom de regio ’s Hertogenbosch te concentreren, maar ook in andere delen van de provincie lijkt de internetverbinding trager te zijn dan normaal. Eerder dit jaar kampte Ziggo al met een storing rondom de diverse Google-diensten.

De provider liet dinsdagavond tegenover Omroep Brabant weten dat de problemen bekend zijn, maar buiten het eigen netwerk liggen. “Daardoor was een aantal sites, waaronder Google, in bepaalde delen van Brabant vertraagd” aldus Ziggo-woordvoerder Erik van Doeselaar. Van Doeselaar noemt de problemen zelf geen storing, omdat deze zich niet direct in het Ziggo-netwerk bevinden.

Storing opgelost of toch niet?

Volgens Van Doeselaar zouden de internetproblemen gisterenavond rond 22.00 uur verholpen zijn, maar de meldingen bleven ook na dit tijdstip onder andere via Twitter binnenstromen.

Lees ook: Ziggo-klanten melden verbindingsproblemen Google-diensten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 24 mei 2017.