Ziggo-klanten melden verbindingsproblemen Google-diensten

Ziggo-klanten maken melding van problemen met Google-diensten die vooral betrekking lijken te hebben op de bereikbaarheid van YouTube of de zoekmachine zelf. De internetprovider is daarom gestart met een onderzoek.

Ziggo-klanten ondervinden problemen met verbinding diverse Google-diensten
Ziggo-klanten ondervinden problemen met verbinding diverse Google-diensten

Zo’n tweeduizend klanten van Ziggo maakte maandag op het forum van Tweakers en op Twitter melding van diverse verbindingsproblemen rondom de diensten van Google. Pagina’s van zowel de zoekmachine las van andere diensten zouden zeer traag of in een aantal gevallen helemaal niet laden. Een woordvoerder laat desgewenst aan Tweakers weten dat Ziggo via diverse kanalen op de hoogte is gesteld van het probleem en werkt aan een oplossing.

Ook diverse klanten van KPN klagen over de verbindingen met Google-diensten. KPN laat echter weten niet op de hoogte te zijn van dergelijke problemen.

Update storing Google-diensten Ziggo

Inmiddels heeft de internetprovider op haar website laten weten dat de storing is opgelost. Ziggo had moeite met het probleem te reproduceren. Slechts een kleine groep gebruikers zou met tussenpozen last hebben gehad van de verbindingsproblemen. Samen met Google is desondanks toch de oorzaak gevonden, meer hierover is (nog) niet bekend.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 12 april 2017.