ZeelandNet scoort hoogst voor internet, bellen en digitale tv

Provider ZeelandNet dat via het kabelnetwerk van DELTA werkt scoort opnieuw het hoogst als het gaat om triple play. Dit blijkt uit cijfers van de providermonitor van december 2012 van de Consumentenbond.

ZeelandNet/DELTA scoort opvallend hoog in vergelijking met andere providers
ZeelandNet/DELTA scoort opvallend hoog in vergelijking met andere providers

Op het gebied van internet, bellen en digitale tv scoort ZeelandNet opnieuw het hoogst. De kwaliteit van deze triple play-provider ligt beduidend hoger dan KPN, UPC en Ziggo. De Zeeuwse kabelaar presteert met internet en tv beduidend beter dan Interactieve TV van KPN. ZeelandNet behaalt voor de kwaliteit van digitale televisie een 8,5 terwijl KPN een 7,5 scoort. Opvallend want ZeelandNet, dochteronderneming van DELTA, is de enige tv-aanbieder die een score hoger heeft dan het cijfer acht.

Daarnaast zijn ook internet en bellen (dual play) bij ZeelandNet gemiddeld boven de acht beoordeeld. Toch weten ook KPN, Ziggo en UPC op het gebied van telefonie en internet ruime voldoendes te behalen. Opvallend is echter wel dat UPC in de categorie ‘omgang met storingen’ laag scoort, consumentenbondleden beoordelen dit namelijk met het cijfer 5,6. De panelleden waren daarnaast positief over het gebrek aan internetstoringen bij XS4ALL: 87% had de afgelopen periode geen storingen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 20 december 2012.