UPC gaat zenderaanbod uitbreiden

Vanaf 1 april gaat TV-aanbieder UPC het digitale zenderaanbod verder uitbreiden. Daarnaast zullen er een aantal publieke themakanalen verdwijnen.

Digitale zenderaanbod van UPC wordt vanaf 1 april verder uitgebreid
Digitale zenderaanbod van UPC wordt vanaf 1 april verder uitgebreid

UPC gaat het digitale zenderaanbod verder uitbreiden vanaf 1 april. Een maand eerder zal de TV-aanbieder al een aanzet doen met het introduceren van één nieuwe zender. Comedy Central Extra zal namelijk vanaf 1 maart al als zender van de maand te zien zijn bij UPC. Deze zender zal een gehele maand beschikbaar zijn voor alle digitale televisieklanten van UPC. Daarna is Comedy Central Extra alleen nog beschikbaar voor klanten met een Royaal-pakket.

De tv-zender is bij Ziggo en KPN al in het digitale zenderaanbod opgenomen. Naast deze zender zal UPC vanaf 1 april nog meer zenders aan het digitale aanbod toevoegen. Over hoeveel en om welke zenders het gaat, is op dit moment nog niet bekend. UPC is in sommige gevallen nog bezig met het tekenen van distributieovereenkomsten. Vanaf maart denkt de TV-aanbieder concretere informatie te kunnen geven over het uitbreiden van het digitale zenderaanbod.

Naast de komst van een aantal nieuwe zenders, zullen een aantal themakanalen zoals Geschiedenis 24 en Consumenten 24 verdwijnen uit het zenderaanbod. Deze worden bij alle andere TV-aanbieders verwijderd wegens bezuinigsmaatregelen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 15 februari 2012.