Populariteit digitale televisie gaat gepaard met storingen

De populariteit van digitale televisie lijkt alsmaar groter te worden, echter gaat dit steeds vaker gepaard met storingen. Hoewel de tijd van analoge televisie voorbij lijkt te zijn, is digitaal televisie kijken al weken voor veel Nederlanders niet zo makkelijk geweest als het hoort te zijn.

Aantal digitale tv-aansluitingen stijgt
Aantal digitale tv-aansluitingen stijgt

Uit onderzoek door de nieuwe Monitor Digitale TV, uitgebracht door iMMovator Cross Media Netwerk, blijkt dat het aantal digitale tv-aansluitingen blijft groeien. Slechts 1 op de 5 Nederlanders kijkt nog televisie via het analoge signaal. De populariteit van digitale televisie is afgelopen jaren flink gestegen, maar ook het aantal storingen. Vaak bieden tv-aanbieders alleen nog digitale televisie en verdwijnt analoge televisie op de achtergrond.

Tv-aanbieder Ziggo heeft enkele maanden geleden het aantal analoge tv-kanalen al teruggebracht van 30 naar 25 kanalen. Van het aantal tv-aansluitingen in het derde kwartaal van 2011 was 81% digitaal aangesloten. Toch signaleren we steeds vaker tv-storingen door het gehele land. Zo ook deze week waren er storingen bij diverse tv-aanbieders van digitale televisie.

Eerder zorgde een grote storing bij Caiway ervoor dat veel abonnees van dit bedrijf – en tv-aanbieders die bij Caiway het tv-signaal overnemen – enige uren het zonder digitale televisie moesten doen. En afgelopen zondag nog kon een gedeelte van de abonnees van CanalDigitaal enige tijd niet naar de drie landelijke publieke tv-kanalen in SD-kwaliteit kijken. Ook digitale televisie van Delta, onderdeel van Zeelandnet, had van de week te kampen met een storing.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 13 december 2011.