Liberty Global boekt vooruitgang voor overname Ziggo

Het moederbedrijf van UPC, Liberty Global, heeft in persbericht aangekondigd dat men goede voortgang boekt in de voorbereiding op een definitief bod op kabelaar Ziggo. De kans dat de overname doorgaat is groot.

Mogelijke fusie tussen Ziggo en UPC in aantocht
Mogelijke fusie tussen Ziggo en UPC in aantocht

De grootste aanbieder van kabeltelevisie in Nederland wordt wellicht binnen enkele maanden overgenomen door Liberty Global. Kabelexploitant Ziggo en Liberty Global hebben dit in een gezamenlijk persbericht aangekondigd. De kans dat het moederberdrijf van UPC de Utrechtse kabelaar overneemt is groot, want beide providers zijn geen concurrenten en de enige kabelaars in hun eigen regio. Uiterlijk op 21 april zal Liberty Global een biedingsbericht aan de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) voorleggen.

De voorgenomen fusie tussen Liberty Global en Ziggo deed eerder al veel stof opwaaien. Eind januari maakte het Amerikaanse bedrijf bekend de Nederlandse kabelaar te willen overnemen voor 10 miljard euro. Dat zou neerkomen op 34,53 euro per aandeel, volgens analisten een te laag bod. Ook de Consumentenbond gaf aan zich zorgen te maken over de gevolgen voor de klanten van Ziggo.

Inmiddels hebben Ziggo en Liberty Global hun plannen al bij de Europese Commissie gemeld. De overname wordt vervolgens door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) onderzocht. Liberty Global verwacht snel een biedingsbericht aan de AFM ter goedkeuring aan te kunnen bieden. Volgens de Nederlandse wet zijn beide bedrijven verplicht na vier weken de voortgang te melden.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 26 februari 2014.