KPN gaat samenwerking aan voor uitbreiding WiFi-netwerk

Provider KPN gaat een samenwerking aan met Fon om klanten meer WiFi-hotspots te kunnen bieden in Nederland en het buitenland. KPN hoopt met de samenwerking zijn positie als marktleider in Nederland op het gebied van vrij toegankelijk draadloos internet te verstevigen.

KPN gaat samenwerking aan met Fon voor uitbreiding van WiFi-netwerk
KPN gaat samenwerking aan met Fon voor uitbreiding van WiFi-netwerk

Klanten van KPN kunnen mogelijk later dit jaar gebruik maken van hotspots van het Spaanse Fon. Woensdag heeft KPN dit bekend gemaakt. Het telecomconcern wil met de samenwerking zijn gebruikers toegang geven tot meer WiFi-hotspots in Nederland en het buitenland. Fon heeft naar eigen zeggen ’s wereld grootste WiFi-netwerk. KPN-klanten zouden hierdoor in ieder geval toegang hebben tot 7 miljoen WiFi-hotspots in onder andere België, Engeland, Frankrijk en Japan.

Met de samenwerking hoopt KPN zijn positie als marktleider in Nederland op het gebied van vrije toegang tot draadloos internet te verstevigen. Klanten van KPN gaan hun modem delen met andere gebruikers zoals UPC en Ziggo dat al doen. Beide providers doen al testen waarbij de eigen internetverbinding van klanten via het modem beschikbaar gesteld worden voor andere gebruikers. In het buitenland zouden KPN-klanten gebruik kunnen maken van het draadloos internet van Fon-gebruikers.

“Fon streeft ernaar binnen enkele jaren meer dan 50 miljoen gedeelde verbindingen in haar internationale netwerk aan te bieden. Deze worden ook beschikbaar voor KPN-klanten”, zo schrijft het bedrijf in een verklaring. Momenteel heeft KPN in Nederland al 1500 WiFi-hotspots, welke ook op Internet & ADSL in kaart zijn gebracht. De provider verwacht later in 2013 hotspots via Fon-netwerken voor het grote publiek beschikbaar te stellen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 23 januari 2013.