Interactieve settopbox UPC wordt van de zomer gelanceerd

Kabelaar UPC komt mogelijk van de zomer met de nieuwe interactieve settopbox Horizon. De introductie van ‘de toekomst tv’ werd vorig jaar al aangekondigd.

Nieuwe interactieve settopbox Horizon van UPC moet 'toekomst tv' worden
Nieuwe interactieve settopbox Horizon van UPC moet 'toekomst tv' worden

Aankomende zomer gaat UPC mogelijk een nieuw soort multimediaplatform lanceren waarbij aspecten van internet naar de tv worden gebracht. Deze nieuwe features worden voor klanten beschikbaar via de nieuwe interactieve settopbox Horizon. De exacte datum van de lancering is nog altijd niet bekend, maar een UPC-woordvoerster bevestigde de woorden van topman Mike Fries. Fries van UPC’s moederbedrijf Liberty, gaf op een mediacongres aan dat de nieuwe Horizon ‘in het tweede kwartaal van dit jaar in Nederland, Duitsland, Zwitserland, en Ierland zal worden gelanceerd’.

Doordat het volgens UPC technisch vrij complex is, weten zij nog geen exacte datum. Concreet gezien betekend dat de settopbox Horizon toegang biedt tot livestreams, extra tv-kanalen, sites zoals Youtube en een appstore. Via deze appstore kunnen klanten van UPC extra programma’s aanschaffen via widgets. Door middel van een draadloos netwerk kan de tv verbonden worden met andere persoonlijke apparaten zoals tablets en smartphones. Volgens UPC is de interface van de Horizon ‘spectaculair’ en wordt dit ‘toekomst tv’.

In Nederland heeft UPC ongeveer 35% als dekkingsgebied. De kabelaar heeft een miljoen digitale tv-kijkers en circa 900.000 internetklanten.

Provider Ziggo is nog niet bijster enthousiast over de Horizon-box. “Wij kiezen voor een andere benadering. Ziggo probeert de alle functionaliteiten van de toekomst in ons eigen netwerk te stoppen, in de zogenoemde 'cloud'. UPC kiest ervoor om alle intelligentie juist in de hardware van de box te steken”, aldus een woordvoerder. “Maar de markt beweegt veel meer in de richting van gebruik van de cloud, een interactieve opslagplaats. Wij bieden geen eigen box aan, die keus laten we aan de gebruiker.”

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 09 maart 2012.