HD-kanalen in basispakket bij Vodafone

Vodafone gaat geen aanvullend HD-pakket aanbieden, maar alle HD-kanalen komen in het basispakket. De provider wil hiermee een op toekomstgericht TV-product introduceren.

Vodafone biedt HD-kanalen aan in basispakket
Vodafone biedt HD-kanalen aan in basispakket

Provider Vodafone profileert zich steeds meer als TV-aanbieder. Klanten kunnen alle HD-kanalen binnen het basispakket bekijken. Met dit nieuwe TV-product richt het bedrijf zich op de toekomst en wil het haar verzorgingsgebied verder uitbreiden. Vodafone maakt voor het aanbieden van TV-diensten gebruik van glasvezelnetwerk van Reggefiber en KPN.

Klanten van Vodafone vinden alle twintig HD-kanalen terug in het basispakket. Uitzondering zijn de HD-kanalen van betaalzender Eredivisie Live. Inmiddels kunnen ruim 350.000 huishoudens worden voorzien van de TV-diensten van Vodafone. Voor het eind van het jaar moet het bedrijf een potentieel bereik hebben van één miljoen huishoudens hebben bereikt.

Voor alle TV- en radiozenders die Vodafone doorgeeft heeft men een eigen content overeenkomst met TV-zenders en rechthebbenden. Lijbrandt Telecom en XMSNet maken ook gebruik van de content overeenkomsten die Glashart Media heeft gemaakt. Deze aanbieders zijn een doorgeefluik van de diensten van GlashartMedia en zijn daarom een serviceprovider.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 04 juni 2012.