Bleiswijk heeft te kampen met langdurige storing door Lijbrandt

Ruim anderhalve dag zaten inwoners van de Zuid-Hollandse gemeente Bleiswijk zonder televisie en andere diensten via de glasvezelaansluiting. Vooralsnog doet provider Lijbrandt geen nadere mededelingen over de oorzaken.

Lijbrandt doet alleen melding van langdurige storing via social media
Lijbrandt doet alleen melding van langdurige storing via social media

Eerder zagen we een dergelijk nieuwsbericht op Internet & ADSL over UPC waar ze storingen ondervonden door muizen die kabels hadden aangevreten. Nu hebben ze bij provider Lijbrandt ook te kampen met langdurige storingen. De oorzaak is echter nog niet duidelijk omdat de provider nog geen nadere mededelingen doet over de oorzaak van deze storing. Volgens berichtgeving via RTV Rijnmond wil Lijbrandt in geval van storingen niet communiceren met de pers.

Opvallend is dat Lijbrandt ook via de eigen website geen meldingen heeft geplaatst over deze langdurige storingen. Alleen via social media informeerde Lijbrandt over de storing in Bleiswijk via o.a. Twitter en Facebook.

Bleiswijk is als één van de eerste Nederlandse gemeenten aangesloten op het glasvezelnetwerk van Lijbrandt. De provider liet via social media weten dat de storing maandagmiddag ontstond rond 15:00 uur. Niet alleen Bleiswijk, dat tegenwoordig een deel is van Lansingerland, had te kampen met storingen via Lijbrandt, ook klanten van KPN en XS4ALL hadden last van de storing. Of de nabijgelegen plaatsen Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs ook last hadden van deze storing is nog niet bekend.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 11 januari 2012.