Beste providers: ZeelandNet en XS4ALL

Volgens de Consumentenbond scoorden in de maand december de internetproviders ZeelandNet en XS4ALL het hoogst op het gebied van klanttevredenheid. De Providermonitor heeft de klanttevredenheid gemeten van de voorafgaande zes maanden. ZeelandNet kwam daarbij als beste naar voren als tv-aanbieder en XS4ALL bij de aanbieders van triple play-diensten.

Providermonitor: ZeelandNet, XS4ALL en Solcon komen als beste uit de test
Providermonitor: ZeelandNet, XS4ALL en Solcon komen als beste uit de test

De Consumentenbond heeft ZeelandNet voor de maand december uitgeroepen tot beste tv-aanbieder. Bij de aanbieders van triple play-diensten (internet, telefonie en digitale tv) scoort XS4ALL het hoogste cijfer, gevolgd door ZeelandNet, Ziggo, KPN en Tele2. De consumentenbond beoordeelden de klanttevredenheid op basis van meningen en ervaringen van consumenten over internet-, telefonie- en televisieproviders.

Veel internetstoringen Telfort
Uit de Providermonitor blijkt dat XS4ALL en ZeelandNet beide goede kwaliteit internet en telefonie leveren. De panelleden zien Solcon, XS4ALL en ZeelandNet dan ook als beste providers. Klanten van Solcon en XS4ALL kampen weinig met storingen voor internet (7% en 10%). Opvallend in dat opzicht was Telfort. De provider had op het gebied van storingen een flink hoger percentage, namelijk 23%.

Omgaan met storingen
Providers kunnen volgens de Consumentenbond nog een flinke slag slaan als het gaat om het omgaan met storingen. Hier scoren alleen KPN en Solcon een 7. Vaak is de bereikbaarheid volgens de belangenbehartiger wel in orde, maar worden problemen niet of maar deels opgelost. Panelleden gaven relatief veel internetstoringen door bij UPC en Caiway: respectievelijk 26% en 33% kampte met één of meer storingen. Het oplossen van storingen wordt bij Caiway zelfs beoordeeld met een 5,1.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 07 januari 2014.