XS4ALL biedt nieuwe dienst: WebTV

Internetprovider XS4ALL gaat zich ook mengen in de internet TV markt. Klanten kunnen vanaf nu ook live tv kijken via de browser, iPhone of tablet.

WebTV maakt live tv kijken mogelijk via WiFi
WebTV maakt live tv kijken mogelijk via WiFi

Klanten van XS4ALL kunnen nu vanaf thuis live tv kijken met WebTV. De nieuwe dienst is nog in ontwikkeling en klanten zullen in de loop van de tijd steeds meer functionaliteiten van WebTV kunnen gebruiken. Eerder kwam KPN al met live stream van tv door middel van Interactieve TV. Ook Ziggo heeft onlangs aangekondigd een soortgelijke app te ontwikkelen voor haar klanten.

Video-on-Demand en Uitzending Gemist zijn nog niet online beschikbaar. Naast de publieke zenders en RTL-kanalen bestaat het zenderpakket uit National Geographic, 13th Street, CNN, BBC World News en Slam TV. In de toekomst zal dit zenderaanbod verder worden uitgebreid, vooralsnog bestaat het zenderaanbod uit 15 zenders. Niels Huijbregts zegt hierover het volgende: 'WebTV van XS4ALL is door onszelf ontwikkeld in HTML5 en Silverlight. Het is een platform waar we de komende tijd samen met onze klanten allerlei nieuwe dingen aan gaan toevoegen. Nieuwe vormen van interactiviteit bijvoorbeeld: live Twitter-feeds bij programma's of directe koppelingen van de geïntegreerde programmagids naar Wikipedia en IMDB’, aldus Niels Huijbregts, woordvoerder van XS4ALL.

Met deze nieuwe ontwikkelingen binnen de internet TV scene, lijkt deze markt weer wat op te leven. Dochter van KPN XS4ALL biedt vooralsnog WebTV alleen binnenshuis door middel van WiFi. De nieuwe dienst bevat 15 zenders, een geïntegreerde programmagids, mogelijkheid favoriete zenders te beheren, picture-in-picture previews van alle kanalen, fullscreen tv en live pauzeren. Het voordeel van WebTV is dat klanten tegelijk tv kunnen kijken via verschillende apparaten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk te kijken via de tv en op de computer. Er zijn hier wel extra kosten aan verbonden.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 04 oktober 2011.