Vodafone start uitrol snel mobiel internet via 4G

Provider Vodafone heeft aangekondigd te zijn gestart met zijn 4G-netwerk in Nederland. Vooralsnog kunnen alleen klanten in de Randstad en Maastricht gebruik maken van de 4G-technologie. Daarnaast krijgen alle abonnees met mobiel internet ook de maximum downloadsnelheid op het 3G-netwerk.

Vodafone start uitrol 4G-netwerk
Vodafone start uitrol 4G-netwerk

Na KPN is ook Vodafone gestart met de uitrol van zijn 4G-netwerk in Nederland. Voorlopig kunnen alleen abonnees in de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Maastricht gebruik maken van snel mobiel internet via 4G. Middels een persbericht kondigde de provider ook aan dat de snelheden van het 3G-netwerk zijn verhoogd. Klanten krijgen in theorie nu een downloadsnelheid van 7,2 Mbps. Vodafone zal eerste de dekking in de Randstad vervolledigen alvorens de rest van Nederland wordt aangesloten op het 4G-netwerk.

Concurrenten T-Mobile en Tele2 hebben ook plannen voor de uitrol van een 4G-netwerk. Beide providers hebben echter nog niks bekend gemaakt over de uitrol. T-Mobile zou mogelijk in de herfst starten met 4G. KPN is al verder met de invoering van de 4G-technologie. De 4G-dekking bereikt namelijk al ruim de helft van alle Nederlanders. Volgens Vodafone kan de internetverbinding via 4G theoretisch ruim 50 Mbps halen. In de praktijk komt dit volgens de provider neer op een snelheid tussen de 10 en 15 Mbps.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 07 augustus 2013.