Vodafone neemt glasvezelaanbieder Wisper over

Vandaag heeft Vodafone aangekondigd de lokale glasvezelaanbieder Wisper over te nemen. Met de overname wil Vodafone zelfstandiger gaan opereren op de vaste breedbandmarkt. De provider was voorheen afhankelijk van KPN.

Vodafone kondigt overname Wisper aan
Vodafone kondigt overname Wisper aan

De lokale glasvelaanbieder Wisper uit Bodegraven zal worden overgenomen door Vodafone. Dat heeft de provider vandaag bekend gemaakt. Wisper was voorheen een onafhankelijke provider die gespecialiseerd is in Triple Play-diensten (internet, televisie en telefonie) via glasvezel. Vodafone doet verder geen uitspraken over wat het heeft betaald voor het bedrijf, duidelijk is wel wat de provider met de overname wil bereiken.

De overname zal de positie op de markt voor vaste breedbanddiensten moeten verstevigen en uitbreiden. Voorheen was Vodafone volledig afhankelijk van KPN voor het aanbieden van Triple Play. Door de overname kan de provider nu zelfstandig gaan opereren. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om in de nabije toekomst vaste breedbanddiensten aan te bieden die zich onderscheiden van het huidige aanbod in de markt qua prijs en kwaliteit. Ook krijgen klanten daardoor meer keuzemogelijkheden.

Volgens een woordvoerster van Vodafone gaat het om ‘enkele duizenden klanten’. “Het aantal klanten van Wisper is relatief laag. Het is ons te doen om de techniek die ze ons bieden, je kunt het zien als een strategische overname om onze positie op de markt voor vast internet te verstevigen.”

Provider Wisper is in Nederland actief in een aantal gemeenten zoals Rotterdam, Alphen aan den Rijn, Heiloo, Eindhoven en Vught. In een aantal gemeenten biedt Wisper zelfs een internetsnelheid aan van 1 Gbps, voor veel glasvezel providers is dit nog veel. KPN biedt bijvoorbeeld snelheden via zijn glasvezelnetwerk tot 500 Mbps. Daarnaast beschikt Wisper ook over een eigen tv-platform, Multivisie. Klanten van Wisper zullen door Vodafone worden overgenomen. Vooralsnog blijft Wisper als zelfstandig merk bestaan.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 06 mei 2013.