UPC en HBO nog in overleg

Waar eerder werd gesproken over een overeenkomst tussen UPC en HBO, ontkennen beide partijen een distributie overeenkomst. Beide bedrijven zijn nog altijd in overleg en er is dus nog geen bevestiging.

HBO Nederland en UPC nog in overleg over doorgifte van Amerikaanse betaalzender
HBO Nederland en UPC nog in overleg over doorgifte van Amerikaanse betaalzender

In het derde kwartaal zou kabelaar UPC beginnen met de verspreiding van de zenders HBO Nederland. Echter blijken beide partijen nog geen overeenkomst te hebben getekend. Zo blijkt ook uit een reactie van Ronald Sutmuller aan Broadband TV Nieuws. “UPC en HBO zijn nog steeds in overleg. We zijn beiden geen bron van dit bericht of benaderd ter verificatie. Geen bevestiging dus.”

Vervolgens gaf Jeroen Roovers, PR officer van HBO Nederland, ook aan dat er nog geen overeenstemming is bereikt. “We hebben het bericht ook gelezen. Echter, ik kan het bericht niet bevestigen. Wij voeren al sinds de start van HBO Nederland gesprekken met de verschillende tv-aanbieders/kabelaars in Nederland, waaronder ook UPC, maar helaas is er in relatie tot UPC nog geen concrete startdatum bekend. Los van dit alles blijft onze doelstelling om het HBO-abonnement aan zoveel mogelijk mensen aan te bieden.”

Vanaf maandag 25 juni zijn KPN en XS4ALL wel begonnen met de doorgifte van de drie HBO zenders alsmede van HBO Go en HBO On Demand. Telfort zal volgen op 9 juli. De Amerikaanse betaalzender kost voor klanten 15 euro per maand. Eerder was op Internet & ADSL al te lezen dat KPN, XS4ALL en Telfort HBO-kanalen aan gaat bieden.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 28 juni 2012.