T-Mobile klanten in november over op 4G-netwerk

Vanaf november krijgen zo’n 100.000 klanten van T-Mobile toegang tot het 4G-netwerk. In grote delen van de Randstad kunnen particuliere en zakelijke klanten gebruik maken van supersnel mobiel internet via 4G. De maximumsnelheden gaan tussen de 15 en 50 Mbps liggen.


T-Mobile lanceert op 18 november zijn 4G-netwerk in de Randstad. Alle klanten met een abonnement bij T-Mobile of MTV Mobile gaan binnen het dekkingsgebied automatisch over op het 4G-netwerk. Het toestel moet wel 4G ondersteunen. Allereerst kunnen klanten in Groot-Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en delen van Den Haag gebruik maken van snel mobiel internet via 4G. Vervolgens zal het netwerk langzaam worden uitgebreid.

De provider heeft als doelstelling dat eind 2014 zo’n 80 procent van de Nederlanders 4G-bereik heeft. De snelheid op het 4G-netwerk is afhankelijk van de databundel. Bij de nieuwe abonnementen van T-Mobile krijgen klanten met minder dan 1 GB data een internetsnelheid van 15 Mbps. Klanten met een databundel van 1 of 2 GB krijgen 30 Mbps. De hoogste 4G-snelheden van 50 Mbps zijn alleen beschikbaar voor mensen met een databundel
van 5 GB.

Na KPN en Vodafone is T-Mobile de derde provider met een 4G-netwerk in Nederland. Vooralsnog is de provider de enige die al zijn klanten over zet op het nieuwe netwerk. Ook Tele2 werkt aan een eigen netwerk.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 16 september 2013.