Nieuwe groep UPC-klanten test Horizon mediabox

De Horizon mediabox van UPC wordt door een nieuwe groep klanten getest. Deze digitale decoder is de nieuwste van Liberty Global die als eerste in Europa door UPC Nederland wordt uitgerold.

Groep UPC-klanten test Horizon mediabox
Groep UPC-klanten test Horizon mediabox

Een nieuwe groep klanten gaat de Horizon mediabox van UPC testen. Het Amerikaanse bedrijf Liberty Global verwacht dat de Horizon mediabox in de loop van het derde kwartaal voor alle UPC-klanten beschikbaar komt. In Europa is UPC Nederland de eerste die de nieuwe digitale decoder uitrolt.

Voor de Horizon mediabox dient de UPC-klant extra te betalen. Het is namelijk geen vervanger van de huidige generatie mediaboxen. Echter is het nog onduidelijk of klanten eenmalig een extra bijdrage moeten betalen of dat er een maandelijkse toeslag op het abonnement komt. Afgelopen dagen heeft UPC een grotere groep klanten aangeschreven met de vraag of zij de Horizon mediabox gedurende twee maanden gratis willen testen.

UPC is nog erg terughoudend met informatie over het testtraject van de Horizon mediabox. Ronald Sutmuller, UPC-mediawoordvoerder, sprak hierover tegen Totaal TV: “Uiteraard hoort het testen van Horizon tot een van de vele stappen die we nemen voordat we Horizon kunnen introduceren. De groep geselecteerde klanten die we verzoeken deel te nemen zodat wij en zij Horizon kunnen testen wordt telkens iets groter en zo komt Horizon steeds meer tot leven.” Sutmuller laat echter nog niets los over de inhoud van de test.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 10 juli 2012.