KPN migreert OnsBrabantNet klanten naar eigen netwerk

OnsBrabantNet klanten worden de komende jaren overgezet naar het netwerk van KPN. Volgens de provider is dit noodzakelijk om kosten te kunnen besparen en nieuwe diensten te kunnen introduceren.

OnsBrabantNet klanten worden de komende 3 jaar gemigreerd naar het KPN-netwerk
OnsBrabantNet klanten worden de komende 3 jaar gemigreerd naar het KPN-netwerk

Met de overstap naar het KPN netwerk verdwijnt het merk OnsBrabantNet de komende jaren. Onder de noemer ‘Houdoe & Welkom’ heeft KPN al duizenden huishoudens in diverse kleinere gemeente overgezet. De verwachting is dat binnen drie jaar alle zestigduizend klanten van OnsBrabantNet over moeten zijn.

KPN is overgegaan tot deze maatregel omdat het onderhouden en ontwikkelen van twee verschillende netwerken naast elkaar kostbaar is. Klanten van OnsBrabantNet krijgen van de provider een gelijkwaardig of verbeterd aanbod toegestuurd. Door de wijziging zijn klanten contractvrij en kunnen zij desgewenst ook zelf oriënteren op een internetpakket.

Vanaf 2012 is OnsBrabantNet al onderdeel van KPN, maar vanaf 2004 konden klanten bij de provider al kiezen voor glasvezel. Huidige klanten behouden ook hun glasvezelaansluiting, maar de aansluiting voor analoge radio en tv verdwijnt. “Klanten krijgen daar mee mogelijkheden van het moderne netwerk van KPN voor terug, zoals de combinatie met mobiel en KPN compleet.” aldus Andries Mijnhardt van Edutel, de KPN-dochter die de diensten van OnsBrabantNet aanbiedt. Zodra KPN de migratie heeft afgerond is het netwerk volledig onderdeel van KPN’s wba-dienst waar ook andere providers dan KPN hun diensten op kunnen aanbieden.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 26 juli 2017.