Interesse glasvezel neemt toe

DSL-klanten van Tele2 zijn minder geïnteresseerd in glasvezel dan klanten van concurrerende internetproviders. Dat is gebleken uit het Telecompaper Consumer Panel.

38% wil van kabel of DSL naar FTTH overstappen. Dat concludeert Telecompaper in haar jaarlijkse onderzoek
38% wil van kabel of DSL naar FTTH overstappen. Dat concludeert Telecompaper in haar jaarlijkse onderzoek

Circa vier op de tien Nederlanders zou graag de overstap willen maken van DSL of kabelinternet naar glasvezel. Zo’n driekwart hiervan heeft niet de mogelijkheid om over te stappen, omdat een glasvezelaansluiting ontbreekt. Dat is geleken uit een onderzoek van Telecompaper die ieder jaar de vraag naar glasvezeldiensten analyseert. Ook is gebleken dat de DSL-klant van KPN de grootste interesse toont in de overstap naar glasvezel. Tele2, Ziggo en Telfort abonnees tonen hierin de minste interesse.

Het aantal respondenten dat aangeeft helemaal geen interesse te hebben in glasvezelinternet is in 3 jaar tijd afgenomen met 39%. Kabelinternet afnemers hebben over het algemeen minder interesse in glasvezel dan personen met een ADSL/VDSL abonnement. Het is dus ook niet vreemd dat Ziggo abonnees minder interesse tonen in zo’n overstap. Ziggo is verreweg de grootste kabelinternetaanbieder van ons land. Tele2 kent echter nog meer klanten die geen interesse tonen. Slechts drie op de tien Tele2 abonnees zou gebruik willen maken van glasvezel.

Alternatief: Mobiel internet
In het onderzoek is het overstappen op een mobiele variant niet meegenomen. Desondanks is er p dat vlak door Telecompaper toch een groei geconstateerd. Uit eerdere gegevens (mei 2016) bleek namelijk dat 34% van de Nederlanders overweegt om de vaste breedband internetaansluiting te verruilen voor een mobiele variant. Voorwaarden is wel dat de geboden snelheid even hoog of hoger is dan de snelheid van de bestaande internetverbinding. Bijna de helft overweegt een dergelijke overstap wanneer mobiel internet voordelige is dan een vaste aansluiting.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 22 februari 2017.