Hardenberg krijgt mogelijk alsnog glasvezel

Eerder waren er nog onvoldoende aanmeldingen binnen bij Reggefiber om te starten met de aanlag van glasvezel in Hardenberg. Het bedrijf heeft de inschrijfdatum nu met een maand verlengd.

Reggefiber verlengt inschrijfdatum voor glasvezel in Hardenberg
Reggefiber verlengt inschrijfdatum voor glasvezel in Hardenberg

Mogelijk komt er toch nog een glasvezelnetwerk in Hardenberg. Reggefiber, het bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleggen van glasvezelkabel, heeft de inschrijfdatum verlengd omdat het aantal aanmeldingen onvoldoende was. Afgelopen zondag verliep de inschrijftermijn voor glasvezel.

De doelstelling dat 30% van de huishoudens in Hardenberg zich aan zouden melden voor een glasvezelabonnement bij providers als Concepts ICT, Lijbrandt, KPN, Solcon of XS4ALL, werd vooralsnog niet gehaald. Deze limiet stelt Reggefiber om er zeker van te zijn dat de investering van de aanleg terug wordt verdient. Het bedrijf maakte niet bekend op hoeveel procent het aantal aanmeldingen is blijven steken. “We hebben er in ieder geval voldoende vertrouwen in dat het in Hardenberg gaat lukken. Daarom hebben we de inschrijfdatum verlengd tot 11 maart", aldus Jacomine Rozemuller van Reggefiber.

De woordvoerster van Reggefiber denkt dat het niet behalen van de limiet te maken heeft met het feit dat veel mensen nog onbekend zijn met glasvezel. Rozemuller denkt dat veel huishoudens nog niet weten welke voordelen een glasvezelaansluiting heeft. Daarom wordt op 21 februari in Zaal Mulder een informatieavond gehouden om mensen nogmaals te overtuigen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 13 februari 2012.