Nu ook glasvezel via Plinq

Met de komst van Plinq is er wederom een nieuwe glasvezelprovider in Nederland. Plinq is onderdeel van SallandXS welke nu al internet via de kabel en ADSL aanbieden.

Glasvezel via SallandXS: Plinq
Glasvezel via SallandXS: Plinq

Net als veel andere nieuwe providers welke glasvezel aanbieden, is ook Plinq een provider welke het Glashart glasvezelnetwerk voor het grootste deel zal gebruiken.

Plinq, onderdeel van SallandXS, zal naar buitentreden als een provider met een lokaal karakter. Eigen personeel wat de vragen zal beantwoorden en bij vragen kunnen ze tegen een lokaal tarief worden bereikt. Concurrenten op hetzelfde netwerk zijn onder andere Tweak en Lijbrandt.

Het aanbod van Plinq zal bestaand uit diverse abonnementen, het triple play abonnement zal 60 euro per maand kosten en hiervoor krijgt de klant uiteraard supersnel internet via glasvezel, 30 televisiekanalan, gratis router en installatie en kan er onbeperkt worden gebeld naar vaste nummers in Nederland.  Plinq zal starten in Almere, Deventer, Elburg, Enschede, Haaksbergen, Hilversum, Houten, Leeuwarden en Meppel.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 25 maart 2010.