Driekwart Nederlanders ziet voordeel in quad play

Bijna driekwart van de Nederlanders heeft interesse in een quad play abonnement als dat voordeliger is dan hetgeen wat zij nu betalen voor vaste en mobiele diensten. Er zijn nog maar enkele providers die quad play (internet, tv, vaste- en mobiele telefonie) aanbieden. Het feit dat men geen keuzevrijheid heeft voor mobiele provider wordt door veel Nederlanders als grootste nadeel gezien.

Meer Nederlanders zien voordelen van quad play abonnement
Meer Nederlanders zien voordelen van quad play abonnement

Sinds eind 2011 doet onderzoeksbureau Telecompaper onderzoek naar de aantrekkelijkheid van ‘quad play’. Uit het onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de Nederlanders interesse heeft in quad play als dit goedkoper is dan wat zij nu betalen voor vaste en mobiele diensten. Quad play wordt sinds afgelopen jaar door KPN, Scarlet en Tele2 aangeboden. Klanten kunnen met quad play één abonnementspakket afsluiten waarbij internet, bellen en digitale televisie wordt gecombineerd met een mobiel abonnement.

Quad play aantrekkelijk

Driekwart van de Nederlanders zou volgens Telecompaper wel interesse hebben in een quad play abonnement als dat goedkoper is. Daarnaast wil 54 procent wel overstappen wanneer zij extra belminuten krijgen of gratis onderling kunnen bellen. Verschillende internet providers zijn het afgelopen jaar quad play gaan aanbieden om zich te kunnen onderscheiden van de concurrenten.

Geen keuzevrijheid mobiele provider
Grootste nadeel volgens 63 procent van de respondenten zou zijn dat men geen vrije keuze heeft voor een mobiele provider. Van de respondenten wil 29 procent wel gebundelde telecomdiensten, maar geen vaste telefonie. Vooralsnog blijkt dat veel Nederlanders liever kiezen voor mobiele diensten.

Onderscheiden van concurrentie

Quad play lijkt volgens onderzoek van Telecompaper wel in populariteit toe te nemen. KPN, Scarlet en Tele2 zijn in Nederland de enige internet providers die expliciet quad play verkopen. Ziggo biedt bijvoorbeeld lagere mobiele tarieven aan als klanten een triple play pakket afnemen (internet, tv en vaste telefonie). Providers zijn afgelopen jaar vooral quad play gaan aanbieden om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 12 februari 2014.