CanalDigitaal introduceert CanalTenne

Provider CanalDigitaal heeft met CanalTenne een nieuwe dienst geïntroduceerd. Met CanalTenne opent de satellietaanbieder de aanval op Digitenne. Klanten kunnen met het nieuwe abonnement naar 25 populaire digitale tv-zenders kijken.

CanalTenne gaat concurrentie aan met Digitenne
CanalTenne gaat concurrentie aan met Digitenne

Met CanalTenne gaat CanalDigitaal de concurrentie aan met het KPN tv-product Digitenne. Door de dienst in te kopen bij Scarlet kan de satellietaanbieder hetzelfde aanbod voor ruim 2 euro goedkoper leveren dan Digitenne. Eerder maakte CanalDigitaal al de stap van internet en bellen naar glasvezel. De provider lijkt met deze stappen zich niet meer alleen te willen richten op de satelliet. Bij Digitenne ziet men het aantal abonnees al enige tijd gestaag teruglopen.

Op 1 juli verhoogde KPN het abonnement van Digitenne naar 12,50 euro per maand. Reden voor CanalDigitaal om met CanalTenne een vrijwel gelijkwaardige dienst te introduceren die 2 euro goedkoper is. Het enige verschil tussen Digitenne en CanalTenne is dat abonnees van CanalDigitaal geen toegang hebben tot de premium-betaalzender FOX Sports Eredivisie. Saillant detail is dat CanalTenne een wholesale van de Scarlet tv-dienst is. Op haart beurt koopt Scarlet deze tv-dienst in bij KPN. Indirect zorgt de abonnee van CanalTenne dus voor inkomsten bij KPN.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 23 september 2013.