Youfone gaat interactieve tv aanbieden

Youfone lanceert vanaf vandaag zijn nieuwe tv-platform. Al eerder werd er gesproken over een nieuw te lanceren dienst genaamd YoufoneTV. De van oorsprong Rotterdamse sim-only provider wil graag met tv als tweede kernactiviteit circa 160.000 klanten binnenhalen.

Youfone gaat zijn diensten uitbreiden met onder meer interactieve tv, maar ook vast internet
Youfone gaat zijn diensten uitbreiden met onder meer interactieve tv, maar ook vast internet

In maart van dit jaar werd al bekend dat Youfone de alles in één aanbieder Mobicross zou gaan overnemen. Directeur Valentijn Rensing gaf destijds aan dat de overname slechts de basis zou gaan vormen voor het volledige tv-aanbod. Youfone wil zijn televisie diensten positioneren tussen OTT-diensten als KPN Play en Knippr van T-mobile en de traditionele televisie.

“We bieden live tv zowel via een tv-ontvanger als via apps op smart tv’s en voor pc’s, tablets en smartphones. Maar we bieden ook via dezelfde ingangen een VoD-catalogus, opnemen en de mogelijkheid om programma’s terug te kijken. Dat is allemaal ook gratis, naar ons idee een extra onderscheid.” 

Bij Youfone is het straks, in tegenstelling tot bij de concurrent, niet mogelijk om louter een tv-abonnement af te sluiten. Vaste telefonie wordt bij de aanbieder echter wel een extra optie. Het basispakket zal bestaan uit 21 zenders en kan met 5, 10 of meerdere zenders maandelijks worden uitgebreid. De pakketten TV & internet of Alles-in-1 kosten de eerste zes maanden slecht 19,95 euro. Daarna betalen abonnees een maandprijs van 39,95 euro. Youfone heeft aangegeven al druk bezig te zijn met de uitbreiding van het aanbod en ook een tv-app zou in ontwikkeling zijn.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 11 september 2017.