XS4ALL meest aanbevolen triple play provider

Provider XS4ALL wordt door de meeste Nederlanders aanbevolen als triple play provider. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper onder ruim 6.000 Nederlanders met een triple play abonnement (internet, televisie en vaste telefonie).

XS4ALL meest aanbevolen triple-play aanbieder van Nederland
XS4ALL meest aanbevolen triple-play aanbieder van Nederland

Ruim driekwart (78%) van de Nederlanders ziet provider XS4ALL als beste triple play provider. Het afgelopen half jaar deelden ruim 6.000 Nederlanders met een triple play abonnement hun mening over zijn triple play provider. Elk half jaar publiceert Telecompaper een zogeheten Word-of-Mouth score (WoM-score), waarbij de ranking aangeeft hoe vaak vaste en mobiele aanbieders zijn aanbevolen door hun klanten of gebruikers. Vervolgens worden twee keer per jaar de drie winnaars van het afgelopen half jaar benoemd. Afgelopen half jaar werd XS4ALL door driekwart van zijn triple-play klanten aangeboden aan onder meer vrienden, familie en/of collega’s.

Ook uit voorgaande WoM-onderzoeken blijkt dat XS4ALL structureel de nummer 1 positie bezet. Op de tweede plaats is ZeelandNet (Delta) geëindigd met een WoM-score van 66. De provider met het grootste marktaandeel binnen de triple play (internet, televisie en vaste telefonie) markt, KPN, wordt door 63 procent van zijn klanten aanbevolen. Dat is goed voor de derde plaats. De triple-play aanbieders vanaf de vijfde plaats scoren minstens 12 procentpunten lager dan KPN. Vier van de grootste negen triple-play providers worden door minder dan de helft van hun klanten aangeraden.

Ondanks het feit dat Online afgelopen tijd geregeld negatief in het nieuws kwam, laat de aanbieder nu een stijgende lijn zien. Volgens het onderzoek van Telecompaper lijkt de mening over Online onder eigen triple-play klanten nu positiever te worden. Begin dit jaar bereikte de provider nog een dieptepunt qua WoM-score. Over een half jaar komt Telecompaper met nieuwe WoM-scores.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 18 mei 2016.