Xs4all meest aanbevolen triple play aanbieder

Internetprovider Xs4all is voor de derde keer op rij de meest aanbevolen triple play aanbieder. Circa driekwart van de klanten zou Xs4all aanbevelen aan bekenden. Hiermee heeft de provider de hoogste score van de acht grootste Nederlandse triple play aanbieder.

Xs4all voert wederom lijst WoM score aan.
Xs4all voert wederom lijst WoM score aan.

Ieder half jaar verzorgd Telecompaper een Word of Mouth score over de Tripe play markt. De Word of Mouth score (WoM score) is een graadmeter over hoe de consument denkt over hun huidige triple play aanbieder. Al voor de derde keer op rij voert Xs4all hierbij de lijst aan. Op de tweede plek bevindt zich het Zeeuwse Delta op de voet gevolgd door het landelijke KPN.

Structureel op nummer 1
Xs4all wordt door haar klanten voornamelijk gewaardeerd vanwege haar betrouwbaarheid. Zo’n 63 procent van de klanten zou om deze reden de provider aanbevelen bij familie of vrienden. Ook de technische ondersteuning die de provider biedt aan haar klanten kan rekenen op waardering. Dit blijkt voor 53 procent een reden te zijn Xs4all aan te raden.

Stijging Delta
Bij de vorige WoM score kwam het Zeeuwse Delta nog uit op een vijfde plek. Dit tij lijkt nu te zijn gekeerd en Delta heeft deze keer een keurige tweede plaats in genomen. Vlak achter de nummer 1 en ruim voorbij de nummer 3. Waar Delta eerder nog maar door 56 procent van haar klanten werd geadviseerd, is dit aantal inmiddels gestegen naar 71 procent. Ook bij deze internetprovider is betrouwbaarheid het meest genoemde aspect voor de aanbeveling.

KPN zakt naar derde plek

KPN is gezakt van de tweede naar de derde plek en zag zijn score met 2 procent dalen. Concurrent Telfort valt net buiten de top 3. Desondanks is de provider ten opzichte van de vorige keer wel een plaats gestegen. Hekkensluiters Online.nl en Caiway hebben beide een WoM score van 40. Dat betekent dat nog minder dan de helft van de klanten van deze providers hen zou aanbevelen aan familie, vrienden en/of collega’s.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 18 mei 2017.