Video on Demand stijgt in populariteit

Het aantal Nederlanders dat gebruikt maakt van het Video on Demand-aanbod blijft stijgen. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau PricewaterhouseCoopers (PWC). Inmiddels maken anderhalf miljoen Nederlanders gebruik van de dienst, vorig jaar was dit nog maar de helft.

Totale inkomsten van Video on Demand stijgen komende jaren
Totale inkomsten van Video on Demand stijgen komende jaren

Verwacht wordt dat het aantal Nederlanders dat gebruik maakt van Video on Demand de komende jaren blijft stijgen. Ongeveer anderhalf miljoen Nederlanders maakt nu gebruik van deze dienst. In 2011 lagen de inkomsten nog op 53 miljoen euro. Onderzoek door PwC waarover Stichting Video on Demand bericht heeft dit uitgewezen. De grens van twee miljoen gebruikers wordt mogelijk in 2013 al overschreden. “In juni 2011 waren dat er nog 750.000”, zegt een woordvoerder van Stichting Video on De mand.

PwC verwacht dat de omzet uit Video on Demand per jaar met 23,3% zal stijgen. Het digitaal huren van een film is de meest gebruikte vorm van Video on Demand. De stijging wordt mede veroorzaakt doordat veel meer huishoudens van digitale televisie gebruik gaat maken. Het onderzoeksbureau voorziet een stijging van de totale inkomsten in 2016 tot circa 151 miljoen euro. Daarnaast zal tot 2016 de bioscoopomzet mogelijk elk jaar gemiddeld met 4% toenemen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 02 november 2012.