Standaard glasvezel in plaats van DSL bij KPN?

Bij KPN zouden nieuwe klanten mogelijk standaard glasvezel geleverd krijgen in plaats van DSL. Dat blijkt uit een berichtgeving van Tweakers, die aangeeft een interne presentatie van KPN in handen te hebben. Daarnaast zouden de prijzen gelijk worden getrokken, waarbij glasvezel niet duurder is dan DSL.

Mogelijk krijgen nieuwe KPN-klanten standaard glasvezel
Mogelijk krijgen nieuwe KPN-klanten standaard glasvezel

KPN zou volgens Tweakers nieuwe klanten standaard aansluiten op glasvezel in plaats van DSL. De community beweert een interne presentatie van de provider in handen te hebben. Ook zullen de tarieven voor glasvezel gelijk worden getrokken met DSL. Uit de presentatie bleek ook dat de abonnementen van KPN op de schop gaan. Het aantal abonnementsvormen zal op korte termijn worden teruggebracht tot vier. Nieuwe klanten zouden automatisch een glasvezelaansluiting krijgen, tenzij er op het huisadres geen glasvezel voor handen is.

De provider zou de focus op glasvezel willen legen, omdat klanten zo vaker dan bij DSL de beloofde internetsnelheid halen. Het is nog onduidelijk of bestaande klanten gratis op glasvezel kunnen overstappen. XS4ALL liet eerder al weten bestaande klanten standaard aan te willen sluiten op glasvezel en een einde te maken aan de prijsverschillen tussen DSL en glasvezel. Verder zou uit de presentatie blijken dat KPN in oktober met KPN Up komt. Dit is een opslagdienst in de cloud, waar klanten tot 25 GB gratis kunnen opslaan. KPN Up zou vergelijkbaar zijn met Dropbox en Google Drive.

Vooralsnog heeft KPN nog niet gereageerd op het bericht van Tweakers en blijft het dus bij speculaties.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 01 juli 2014.