SP vangt bot bij glasvezelnetwerk

De gemeente Zwolle ziet weinig redenen om gehoor te geven aan de vraag van de SP om burgers en bedrijven aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.

Het was de mening van de SP fractie in de gemeente Zwolle dat aansluiting van burgers en bedrijven op het glasvezelnetwerk zou kunnen leiden tot een economische impuls. Daarnaast verwachtte de SP dat een dergelijke aansluiting goedkoop zou kunnen uitpakken voor huishoudens.

Het college van Burgermeester en Wethouders heeft laten weten dat er maar beperkt ruimte is voor de overheid om zelf zo'n netwerk te realiseren en vervolgens burgers en bedrijven aan te sluiten.

De SP kwam met het idee omdat een dergelijk idee al reeds eerder was uitgevoerd door de gemeente Deventer. Het college van Burgermeester en Wethouders benadrukt dat het daar niet ging om de realisatie van het glasvezelnetwerk door de gemeente maar slechts de ontwikkeling van lokale overheid breedbanddiensten.

De gemeente Zwolle is ook bezig met een dergelijke ontwikkeling van lokale overheid breedbanddiensten. Zit de gemeente Zwolle nu zonder een glasvezelnetwerk? nee BreedBand Zwolle bestaat al enige tijd voor bedrijven in de stad.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 17 juni 2008.