Snelste internetverbinding in Noordwegen

De snelste gemiddelde internetverbinding van Europa ligt in Noorwegen. Dat is te concluderen uit het State of the Internet Report over het eerste kwartaal van dit jaar.

Uit het State of the Internet Report blijkt dat wederom Noorwegen over de snelste gemiddelde internetverbinding beschikt.
Uit het State of the Internet Report blijkt dat wederom Noorwegen over de snelste gemiddelde internetverbinding beschikt.

Noorwegen neemt daarbij een stabiele positie in op de eerste plek met een gemiddelde internetsnelheid van 23,5 Mbps. Desondanks voelen zij de hete adem van buurland Zweden in hun nek, die een tweede plek wist te bemachtigen. Zweden realiseerde in Q1 ook de hoogste gemiddelde piekverbinding van 95,3 Mbps. De derde plek wordt ingenomen door Zwitserland waar en gemiddeld internetsnelheid van 21,7 Mbps werd behaald.

Gemiddelde internetsnelheid neemt toe

Jaar-op-jaar is in zeker 19 Europese landen de gemiddelde verbindingssnelheid toegenomen. Dit varieerde van 0,5% in Griekenland (7,9 Mbps) tot aan 17% in Denemarken (20,1 Mbps). Acht Europese landen laten zelfs een verdubbeling van de groeicijfers zien aldus het rapport.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 08 juni 2017.