Gemeente Sint-Michielsgestel en Mabib tekenen glasvezelconvenant

Sint-Michielsgestel heeft en convenant getekend met Mabib voor de aanleg aan een glasvezelnetwerk in het buitengebied. Dat maakte de Noord-Brabantse gemeente vandaag bekend.

Sint-Michielsgestel wil ook haar buitengebied voorzien van snel internet
Sint-Michielsgestel wil ook haar buitengebied voorzien van snel internet

De gemeente Sint-Michielsgestel heeft met het tekenen van de overeenkomst het startsein gegeven om ook het buitengebied van de gemeente te voorzien van glasvezel. Zodra 55 procent van de adressen zich heeft aangemeld zal Mabib starten met de aanleg van het netwerk.

Geïnteresseerden kunnen kiezen om op twee verschillende manieren hun bijdrage aan de glasvezelaansluiting te betalen. Er wordt eenmalige 250 euro betaalt en een maandelijkse bijdrage van 15 euro aan vastrecht óf een eenmalige bijdrage van 1.185 euro zonder een maandelijkse vastrechtbijdrage. De gemeente Sint-Michielsgestel heeft al toegezegd dat wanneer meer dan 70 procent van de inwoners zich inschrijft, iedereen eenmalig 250 euro terugkrijgt.

Naast de bijdrage aan de glasvezelaansluiting zullen inwoners en bedrijven ook moeten kiezen uit de diensten van een serviceprovider die actief is op het netwerk van Mabib. In de nabijgelegen gemeente Boxtel is dat onder andere de provider Solcon.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 27 maart 2017.