Groningen stelt geld beschikbaar voor vast internet

Providers en bewonersinitiatieven krijgen veertig miljoen ter beschikking gesteld om internet aan te leggen in de provincie Groningen. Dat heeft de gemeente Groningen in samenwerking met de Nationaal Coördinator Groningen en het Economic Board Groningen bekend gemaakt.

Bewoners en telecomprodivers mogen 40 miljoen investeren in bepaalde gebieden in Groningen voor vast internet
Bewoners en telecomprodivers mogen 40 miljoen investeren in bepaalde gebieden in Groningen voor vast internet

Groningen is bereid om zo’n dertig miljoen euro uit te lenen aan investeringen die nodig zijn om ook op het platteland van de provincie snel internet te creëren. Het Economic Board Groningen en de Nationaal Coördinator Groningen stellen iedere zo’n vijf miljoen beschikbaar voor dit doel. Bovendien wordt het budget van de twee laatstgenoemde alleen gebruikt voor gebieden die geteisterd worden door aardbevingen als gevolg van de gaswinning.

Het gaat om circa 1400 adressen in de regio van Groningen die nog niet beschikken over een (snelle) vaste internetverbinding. Met dit geld moeten telecomproviders en burgers de kans krijgen om dit te realiseren. De doelstelling is om in 2018 iedere inwoner van Groningen te voorzien van een snelle vaste internetverbinding. Hiermee zou het de eerste provincie in Nederland zijn die dit voor elkaar krijgt.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 01 september 2016.