Ondernemers Druten positief over glasvezel

Zoals het er nu naar uit ziet lijkt het erop dat de ondernemers in de gemeente Druten positief gestemd zijn over de mogelijk aanleg van een glasvezelnetwerk.

Circa 70 ondernemers hebben aangegeven naar de informatiebijeenkomst te komen die door de werkgroep Druten digitaal word georganiseerd.

Deze werkgroep bestaat onder andere uit de gemeente Druten, de ondernemersvereniging, Huisman Elektrotechniek en woningstichting Alphons Ariƫns. De werkgroep ziet grote voordelen aan een mogelijk glasvezelnetwerk in Druten, er bestaat een grote noodzaak om de digitale infrastructuur aan te pakken en een snellere verbinding levert voordelen op voor bedrijven en woningen aldus Gerrit van Heck van de gemeente Druten.

Een investeerder is gevonden die zich bereid heeft gevonden om de zogeheten backbone aan te leggen, word ook wel de hoofdader van het netwerk genoemd. Maar alsvorens daarmee begonnen kan worden zullen er voldoende mensen bereid moeten zijn om een aansluiting te nemen, anders is het niet rendabel.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 11 maart 2009.