Nieuwe klanten van KPN kunnen gratis kennismaken met mobiel internet

Nieuwe klanten die bij KPN een Internet- of InternetPlusBellen-abonnement bestellen kunnen sinds kort tot de tijd dat KPN de vaste aansluiting nog niet geleverd heeft gratis gebruik maken van mobiel internet. Nieuwe klanten krijgen dan een USB-modem waarmee ze op hun PC of hun laptop gebruik kunnen maken van mobiel internet.

De USB-modem is af te halen bij alle Primafoon -winkels, wel moet een borg betaald worden van 50 euro. Maximaal 1,5 maand kunnen nieuwe klanten dan gebruik maken van mobiel internet tot 500 mb. Spelletjes, muziek of films downloaden is dus niet mogelijk. Wanneer de vaste internetaansluiting is geleverd kunnen klanten ervoor kiezen om de modem terug te geven of te houden in combinatie met een mobielinternet-abonnement.

Deze nieuwe actie van KPN is bedoel om meer mensen kennis te laten maken met mobiel internet. Enkele problemen waar mobiel internet nu in Nederland mee te maken heeft is het feit dat weinig mensen vertrouwen hebben in de kwaliteit van het mobiel internet, de mate van dekking en de juistheid van de aangeboden datasnelheden. KPN vind dit jammer zeker gezien mobiel internet een goed alternatief kan zijn voor een vaste aansluiting, zij hopen dan ook dat consumenten nu geprikkeld worden met de nieuwe actie om mobiel internet te gaan proberen en zodoende en gebruiksgemak te ervaren.

Het is niet de verwachting dat veel mensen de modem na de "proefperiode"" houden. Prijzen voor een mobiel internet abonnement zijn nog best prijzig en beginnen bij 17,50 euro.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 21 oktober 2008.