Mobiel internet in het buitenland neemt toe

In de vakantiemaanden juli en augustus hebben smartphone gebruikers dubbel zo vaak mobiel dataverkeer verbruikt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit liet KPN weten naar aanleiding van onderzoek naar het mobiele internetgedrag van haar klanten.

Consumenten worden minder snel verrast door hoge kosten van mobiel internet
Consumenten worden minder snel verrast door hoge kosten van mobiel internet

KPN heeft een verdubbeling gesignaleerd in mobiel dataverbruik in de vakantiemaanden juli en augustus ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Onderzoek naar het mobiele internetgedrag van KPN-klanten heeft dit uitgewezen. De oorzaak van deze verdubbeling ligt voornamelijk in het feit dat smartphonegebruikers nu beter inzicht hebben in de kosten van mobiel internet. Per 1 juli heeft de Europese Commissie een maximumtarief ingesteld voor het gebruik van mobiele data binnen de EU.

Consumenten worden tegenwoordig minder snel verrast door hoge kosten voor het verbruik van mobiel dataverkeer. Providers mogen namelijk maximaal 0,70 eurocent per MB rekenen en dienen klanten te waarschuwen zodra de grens van 50 euro aan dataverkeer wordt bereikt. Voorheen was hier veel onduidelijkheid over en verschilden de tarieven soms sterk per land. Ook de Belgische provider Mobistar zag in de vakantiemaanden het verbruik van mobiel internet verdubbelen ten opzichte van vorig jaar.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 26 september 2012.