Mijlpaal voor ZeelandNet

De Zeeuwse provider ZeelandNet heeft een mijlpaal bereikt door afgelopen vrijdag haar 50.000ste digitale telefonieklant te verwelkomen. Grofweg een derde van de Zeeuwse huishoudens heeft nu een vaste lijn bij ZeelandNet.

50.000ste digitale telefonie klant voor ZeelandNet
50.000ste digitale telefonie klant voor ZeelandNet

Dochteronderneming van DELTA N.V., ZeelandNet, heeft haar 50.000ste digitale telefonieklant verwelkomt. Dat betekent tevens een mijlpaal voor de provider omdat nu een derde van de Zeeuwse huishoudens een vaste lijn heeft bij ZeelandNet. “Met internet zijn we op weg naar de 100.000ste klant, maar voor vaste telefonie is een abonnement niet meer zo vanzelfsprekend. Veel mensen bellen tegenwoordig enkel mobiel. Daarom is het mooi dat van de 150.000 kabelaansluitingen die er zijn in Zeeland 50.000 mensen een telefonieabonnement bij ons hebben”, zegt Jaap Rieter, directeur Consument & Zakelijk.

Een cheque voor een jaar lang gratis bellen werd door de heer Sieuwe uit Vlissingen in ontvangst genomen uit handen van Jaap Riet en Janet van de Griend, productmanager digitale telefonie. De heer Siewe: “Ik heb acht jaar geleden een ADSL-abonnement afgesloten, maar de ontwikkelingen op dat gebied staan helemaal stil. Als je snelheid wilt moet je kabel nemen. Daar zit nog vooruitgang in. En wil je kabel, dan kom je al snel uit bij DELTA.”

Daarnaast was er nog goed nieuws voor ZeelandNet want de provider komt opnieuw het beste uit de test van de Consumentenbond. De bond heeft de nieuwe resultaten van de ProviderMonitor bekend gemaakt. Daarbij scoorde de kwaliteit van telefonie een 8,5 (beoordeling Dual Play) en de kwaliteit van de internetverbinding een 8,1 (Dual Play). Verder gekeken naar het testoordeel scoorde Caiway het laagst met een 6,6.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 31 mei 2012.