Lagere kwartaalcijfers Tele2 ondanks groei op mobiele markt

Tele2 zag afgelopen kwartaal de winst dalen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Toch won de provider aan klanten op de mobiele markt en mikt men op een omzet van 200 miljoen euro in 2013.

Tele2 verwierf in december nog belangrijke frequentieruimte voor mobiele telefonie
Tele2 verwierf in december nog belangrijke frequentieruimte voor mobiele telefonie

In 2012 heeft Tele2 het jaar moeten afsluiten met een daling van de winst. De omzet zakte in het vierde kwartaal van 2012 met 4 procent. Tijdens de bekendmaking van de cijfers gaf Tele2 aan hard te willen groeien in Nederland. Voor 2013 mikt de provider dan ook op een omzet van 200 miljoen euro. Hoewel de provider kampt met een daling van het aantal breedbandklanten via de vaste lijn, stijgt het aantal mobiele klanten.

Provider Tele2 verloor in Nederland vorig jaar nog 54.000 breedbandklanten. Tegelijkertijd is in diverse landen waarin het actief is een stijging van het aantal mobiele klanten te zien. Op de mobiele markt wist Tele2 in het vierde kwartaal 55.000 mobiele klanten te strikken. De Nederlandse tak van het Zweedse bedrijf is optimistisch en wijst op het succes van het binnenhalen van de 4G-vergunning. Uit het jaarverslag van Tele2 blijkt dat Nederland één van de grootste afzetmarkten is voor het bedrijf.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 07 februari 2013.