Kwaliteit internet in Nederland prima

Nederland is klaar voor 'het internet van de toekomst'. Bovendien staat Nederland in de top tien van landen met de hoogste internetkwaliteit.

Nederland in top tien als het gaat om internetkwaliteit.
Nederland in top tien als het gaat om internetkwaliteit.

Uit onderzoek van de universiteiten van Oxford en Oviedo blijkt dat Nederland één van de veertien landen is die klaar zijn voor 'het internet van de toekomst'. Het internet van de toekomst houdt in dat de verbinding klaar is voor videocommunicatie en HD-tv.

De downloadsnelheid in Nederland is bijna 15 Mbps. In 2008 was dit nog 7,8 Mbps. Dit levert Nederland een zevende plaats op, op de wereldranglijst. De nummer 1 op de lijst is Zuid-Korea met een gemiddelde snelheid van 34 Mbps. Bovendien is de internetdichtheid in dat land 100%, terwijl in Nederland 'slechts' 85 procent van de bevolking toegang tot snel internet.
15 Mbps.

Voor het onderzoek is de internetkwalileit in 72 landen en 239 steden geobserveerd. Zo is het internet in Den Haag(15,8 Mbps) en Rotterdam(15,1 Mbps) sneller dan het internet in Amsterdam (11,3 Mbps). Buiten de grote steden ligt de snelheid rond 15,1 Mbps. Wereldwijd is het gemiddelde bijna 6 Mbps.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 18 oktober 2010.