KPN voert prijsverhoging abonnementen door

Klanten van KPN gaan per 1 juli voor enkele abonnementsvormen meer betalen. Ook worden er een aantal wijzigingen doorgevoerd in abonnementen voor internet, televisie en bellen. KPN laat weten de prijsverhoging door te voeren om de kwaliteit, stabiliteit en veiligheid van producten en diensten te kunnen verbeteren.

KPN gaat per 1 juli en 1 augustus wijzigingen doorvoeren aan zijn abonnementen
KPN gaat per 1 juli en 1 augustus wijzigingen doorvoeren aan zijn abonnementen

Vanaf 1 juli worden door KPN enkele abonnementen voor internet, televisie en bellen gewijzigd en daarnaast in prijs verhoogd. De prijsverhoging van Alles-in-1-pakketten (Interactieve TV, Internet en Bellen) bedraagt 2,50 euro per maand. De klanten voor wie de tariefsverhoging en abonnementswijzigingen gelden, worden per e-mail of brief op de hoogte gesteld van de nieuwe tarieven en kunnen dit terugzien in de ‘MijnKPN’-omgeving. De telecomoperator laat weten de prijsverhoging door te voeren om de kwaliteit, stabiliteit en veiligheid van producten en dienstverlening verder te kunnen verbeteren.

Bij alle abonnementen waarbij internet wordt geleverd wordt door KPN standaard KPN Veilig voor maximaal twee apparaten geleverd. Abonnees worden met dit pakket beveiligd tegen onder andere virussen en spyware. KPN Veilig kan gratis worden gebruikt op de computer, tablet en smartphone. Op meer dan twee apparaten kost de software vijf euro per maand. Ook de tarieven voor bellen naar vaste en mobiele nummers buiten de BelOnbeperkt-periode worden gewijzigd van 0,10 eurocent per minuut of per gesprek naar 0,11 eurocent per minuut of per gesprek. Verder wordt ook het basispakket Interactieve TV gewijzigd en worden Rai Uno, History en PassieLight toegevoegd. Mediaset Italia verdwijnt echter uit het basispakket. Crime & Investigation en AMC worden toegevoegd aan het Pluspakket.

Eerder liet KPN weten dat in het eerste kwartaal van 2016 de omzet 4 procent daalde naar 1,7 miljard euro. De nettowinst steeg echter wel met 24 naar 48 miljoen euro. De omzetdruk zou voornamelijk komen door minder vraag in de zakelijke markt. Deze markt is volgens KPN aan veranderingen onderhevig. Dit heeft in het eerste kwartaal geleid tot hogere kosten, maar moet straks voor aanzienlijke besparingen zorgen. Ook XS4ALL liet weten per 1 juli de tarieven voor abonnementen met 2,50 euro per maand te verhogen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 04 mei 2016.