KPN wil met Telfort landelijk merk voor glasvezel

De merken Lijbrandt, XMS, KickXL en Concepts die KPN eerder heeft ingelijfd, gaan in 2013 verder onder het merk Telfort. De veranderingen zullen voor de glasvezelmerken gefaseerd ingang worden gezet.

Vijf glasvezelmerken van KPN in 2013 verder onder de naam Telfort
Vijf glasvezelmerken van KPN in 2013 verder onder de naam Telfort

In oktober van dit jaar kreeg KPN al van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) toestemming voor de overname van de merken Concepts ICT, XMSnet en KickXL van Reggeborgh groep. Deze glasvezelmerken zullen volgend jaar verder gaan onder de noemer Telfort. De dochtermaatschappij van KPN zal een landelijk merk worden voor een prijsbewuste doelgroep die toch meer wil dan internet via DSL. Inmiddels zijn de medewerkers van de verschillende internet providers door KPN op de hoogte gebracht, dat heeft de provider tegenover Telecompaper bevestigd.

Begin 2013 wordt door KPN meer bekend gemaakt over de exacte invulling van de plannen. De veranderingen voor de betrokken partijen gaan in ieder geval gefaseerd in. Naast de eerder genoemde merken is KPN ook onder eigen naam en met de merken Telfort en XS4ALL actief op de Nederlandse glasvezelmarkt.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 04 december 2012.