Klanten ZeelandNet kampen met storingen in Middelburg

Al een aantal weken kampen tientallen klanten van ZeelandNet in Middelburg met een storing. In de wijken Veldzigt en de Erasmuswijk hebben inwoners afgelopen weken geklaagd over storingen. Door de storingen was er regelmatig geen internetverkeer mogelijk en konden klanten die via internet bellen de telefoon niet gebruiken.

Tientallen ZeelandNet-klanten in Middelburg getroffen door storing
Tientallen ZeelandNet-klanten in Middelburg getroffen door storing

In de Middelburgse wijken Veldzigt en de Erasmuswijk is al enkele weken sprake van storingen. Reden voor tientallen klanten van ZeelandNet om een klacht in te dienen bij moederbedrijf DELTA, blijkt uit een artikel in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). De kabelaar heeft inmiddels aangegeven dat er problemen waren met versterkers in de betreffende wijken. Door het vervangen van een aantal componenten in de versterkers hoopt de provider daarmee de problemen te hebben verholpen.

Sarina Minderhoud van DELTA erkent de problemen met het internetverkeer. Het zou volgens Minderhoud gaan om 'kortdurende storingen'. “Daardoor is het moeilijk te achterhalen wat er precies kapot is.” Volgens haar waren er al langere tijd storingen in het internetverkeer in Veldzigt en de Erasmuswijk. “Maar de laatste weken werden het er meer.” In de betreffende wijken heeft ZeelandNet ongeveer vierhonderd klanten. Mocht de storing definitief verholpen zijn, dan zal deze op Internet & ADSL onder opgeloste storingen vermeld worden.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 12 september 2013.