Klanten ZeelandNet kampen met internetstoring

De internetstoring bij ZeelandNet waar klanten sinds zes uur vanochtend last van hebben is nog altijd niet verholpen. Dat meldt de internetprovider via het eigen Twitteraccount. De algemene storing zorgt ervoor dat veel abonnees geen verbinding met internet kunnen maken.

Ongeveer 100.000 ZeelandNet-klanten al uren zonder internet en digitale telefonie
Ongeveer 100.000 ZeelandNet-klanten al uren zonder internet en digitale telefonie

Een groot deel van Zeeland heeft te kampen met een internetstoring. De regionale kabelaar ZeelandNet heeft namelijk sinds vanochtend zes uur problemen met de internetverbinding. Volgens moederbedrijf Delta gaat het om zo’n 100.000 abonnees die door de internetstoring worden getroffen. De Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) meldde rond half 9 dat de storing opgelost zou zijn. ZeelandNet sprak dit echter via het eigen Twitteraccount tegen.

Op de website van de provider staat vermeldt dat het gaat om een storing voor zowel internet via de kabel als digitale telefonie. Delta heeft aangegeven dat men weet waar het probleem zit: “in de verkeersregelaar van de datastromen van internet en telefonie. Het is een complex probleem en daar is naar verwachting geen snelle oplossing voor. De leverancier is inmiddels ingeschakeld. Er wordt nog steeds met man en macht aan gewerkt.”

Ook bij de regionale radiozender Omroep Zeeland kwamen meldingen binnen van Zeeuwen die nog steeds zonder internet zitten. Bij de omroep zijn meldingen binnengekomen uit onder meer Oostburg, Wolphaartsdijk, Hoedekenskerke, Vlissingen en verschillende andere plaatsen. Klanten van ZeelandNet kunnen via het Twitteracount van de provider de status van de internetstoring volgen.

Update internetstoring
Moederbedrijf Delta maakt om 12:06 uur, via de website van ZeelandNet, bekend dat het probleem van de grote internetstoring onder al zijn klanten gelokaliseerd en opgelost is. Het netwerk zou weer stabiel moeten zijn, momenteel wordt nog wel getest of het netwerk met de huidige oplossing stabiel blijft.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 15 januari 2014.