Storing ZeelandNet weer verholpen

Het netwerk van provider ZeelandNet had gister te kampen met een grote storing waardoor duizenden gebruikers in delen van Zeeland zonder internet zaten. Werkzaamheden aan het gebouw van ZeelanNet in Kamperland veroorzaakten de storing. Aan het eind van de dag was de storing in de gehele regio verholpen.

Klanten ZeelandNet bijna gehele dag zonder internet
Klanten ZeelandNet bijna gehele dag zonder internet

Veel Zeeuwen zaten gister enige tijd zonder internet door een storing bij ZeelandNet. Werkzaamheden aan het gebouw van de provider in Kamperland zorgden voor problemen. Ongeveer 80.000 klanten zaten bijna de gehele dag zonder internetverbinding. Eerder zei een woordvoerder van DELTA, wat een onderdeel is van ZeelandNet, dat de storing rond half 10 begonnen was.

Bij werkzaamheden aan het gebouw in Kamperland is een noodaggregaat aangezet, bij het terugzetten naar de normale situatie ging vervolgens wat mis, aldus de woordvoerder. In de loop van de middag kwamen nog enkele melden van storingen binnen van mensen uit West-Zeeuws Vlaanderen. Volgens Delta waren er in de omgeving van Breskens en Oostburg nog ongeveer 300 klanten zonder internet. Ook deze klanten hadden sinds 19.00 uur weer verbinding waardoor de storing volledig verholpen was.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 21 november 2011.