Kabelnoord gaat over op glasvezel

In een persbericht heeft het kabelbedrijf Kabelnoord aangekondigd de komende drie jaar in een glasvezelnetwerk te investeren. Dat betekent dat de grotere plaatsen in Friesland en daarna beide eilanden Ameland en Schiermonnikoog worden voorzien van glasvezel.

Noordoost Friesland wordt eerst voorzien van glasvezel
Noordoost Friesland wordt eerst voorzien van glasvezel

Tijdens de Algemene vergadering van aandeelhouders van Kabelnoord is besloten tot de aanleg van glasvezel in de grotere plaatsen in haar verzorgingsgebied. Meer Friese huishoudens gaan de komende drie jaar gebruik kunnen maken van glasvezel. Het kabelbedrijf is voornamelijk in delen van Friesland actief, maar gaat ook beide eilanden Ameland en Schiermonnikoog aansluiten op een glasvezelnetwerk. Het besluit houdt ook in dat de verkoop van Kabelnoord voorlopig niet aan de orde is.

Op de langere termijn wil Kabelnoord ook andere gemeenten in Friesland aansluiten op een glasvezelnetwerk. Daarover zal men echter nog een besluit nemen. Klanten van Kabelnoord kunnen in een aantal gebieden tegen hetzelfde tarief sneller internetten. Ook komen meer digitale diensten via glasvezel beschikbaar en kan het kabelbeddrijf de komende jaren het zenderaanbod blijven uitbreiden.

“Een prachtige ontwikkeling voor deze regio” , aldus directeur van Kabelnoord Geelhoed. “Het gaat om een investering van 20 miljoen in de modernste techniek. Dat levert een flinke economische impuls op, want de kosten zitten vooral in het graafwerk en we zullen de lokale bedrijven hierbij maximaal betrekken.”

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 16 april 2013.